Om oss

Från början

Allt startade med en köttbutik på Kungsholmen i Stockholm år 2007. Här tillverkade vi också vår egen korv för hand. Efterfrågan tog fart och verksamheten växte. Butiken på Kungsholmen finns kvar men korvtillverkningen, som fortfarande är ett hantverk, är flyttad till större lokaler. Idag levererar vi korv både till de stora matkedjorna och till ett antal mindre delikatessbutiker.

Eftersom grundarna – David Taylor och Gareth Jones – är britter finns rötterna i den brittiska korv- och mattraditionen. Men för våra korvrecept hämtar vi också inspiration från andra matkulturer runt hela planeten. God smak har inga gränser.

Vi hoppas innerligt att vi lyckas inleda dig i frestelse och att vi får förmånen att fylla både ditt matbord och din mage med vår matglädje

High quality fresh sausage

…No shortcuts…No bullshit

David Taylor

”Jag kommer från Moira utanför Belfast i Nordirland. Som 15-åring började jag hos McCartney’s, en slaktbod känd för sina prisbelönta korvar. Sju år blev det hos McCartney’s och när jag slutade där var jag styckmästare. ”McCartney’s was the old school. It was their way, or there’s the door. But, it was also one of the best places to learn my trade.” Jag hamnade sedan på Dungannon Meats och det var under den tiden som tanken på att öppna en egen charkbutik väcktes.”

Gareth Jones

”Jag växte upp i Mumbles utanför Swansea i södra Wales. Jag började jobba på en av de lokala restaurangerna när jag var 15. Redan andra kvällen ansvarade jag för förrätter, efterrätter och diskning. De där tidiga åren var slitsamma men lärorika. Under åtta år reste jag runt i världen och arbetade som kock. Intresset för olika matkulturer växte sig allt starkare. När jag landade i Sverige arbetade jag som kock och köksmästare och drev två Texas Longhorn-restauranger under sju år. ”I’ve always loved the thrill of the kitchen.”

Kerim Akkoc

”Jag kom in som tredje delägare i företaget och säger ofta att det är jag som är &:et i Taylors & Jones. Jag har familjerötter i Turkiet men växte upp i Hägersten utanför Stockholm och i USA. Efter kockutbildning på restauranghögskolan har jag jobbat i 20 år som köksmästare och restaurangägare. Första mötet med korvproduktion var när jag jobbade på en restaurang som gjorde en grynkorv på älg. Sedan dess är jag frälst och jag älskar både produktutveckling och att blanda matkulturer från olika delar av världen.”

Butcher Shop

Vår butik för försäljning samt plats för korvkurs

Hantverkargatan 12
112 21 Stockholm
+46 (0) 8 651 29 10
Mån – Fre 10:00-18:00 Lör 10:00-14:00

Konsumentkontakt

Om har frågor om våra produkter, bli återförsäljare etc. kontakta

Taylors and Jones c/o Evanoff Group AB
Evenemangsgatan 31
169 79 Solna
+46 (0) 10 207 03 01

Anmäl Dig Till Taylors And Jones Nyhetsbrev!

Klicka på "Sign up" för att prenumerera på vårt nyhetsbrev! Vi sparar dina personuppgifter i enlighet med GDPR. Du hittar vår personuppgiftspolicy nedan.

På www.taylorsandjones.com använder vi cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse av vår webbplats.
Läs mer här